Homepage beroepskeuzekrant met nieuws over studeren, open dagen en feesten in NederlandVind opleidingen op MBO HBO en universiteit niveau per provincieVind open dagen van MBO opleidingen, HBO opleidingen en studies aan  universiteiten per provincieNieuws over opleidingen, beroepskeuze, schoolkeuze en studies op MBO, HBO en universiteiten

Studie of stage in het buitenland: op weg met WilWeg!

Studeren en stage lopen in het buitenland

Wil jij … Je horizon verbreden? Een onvergetelijke tijd beleven? Proeven van een nieuwe taal, cultuur en land? Een stap vóór hebben op sollicitanten zonder buitenlandervaring? Kies dan voor een studie of een stage in het buitenland!

Studeren of stage lopen in het buitenland is een bijzondere en waardevolle ervaring. WilWeg (www.wilweg.nl) laat je zien welke mogelijkheden er allemaal zijn om (een deel van) je studie of stage in het buitenland te doen.

Studie in het buitenland
Wil je een bachelor- of masteropleiding volgen in het buitenland? Of toch misschien aan een uitwisselingsprogramma deelnemen? WilWeg geeft je informatie over studies in verschillende landen. Je vindt er alles over onderwijssystemen, toelatingseisen en studiepunten. Ook kun je meer lezen over onderwerpen als visa, verzekeringen, woonruimte en de kosten van levensonderhoud.

Stage in het buitenland
Stage lopen in het buitenland staat niet alleen goed op je cv, het is ook een leuke manier om een nieuwe taal of cultuur te leren kennen! Op WilWeg vind je allerlei handige tips om een stageplek in het buitenland te vinden. Daarnaast staat er informatie over stagevergoedingen en beschikbare stagebeurzen.

Financiering
Je kunt je buitenlandse studie of stage op verschillende manieren financieren. Zo kun je bijvoorbeeld je studiefinanciering meenemen naar het buitenland, maar er zijn ook fondsen van de EU, je eigen instelling of particuliere stichtingen en bedrijven. Op www.beursopener.nl  vind je een overzicht van alle beschikbare beurzen voor studie, stage of onderzoek in het buitenland. 

Ervaringen
Op WilWeg kun je ook ervaringen lezen van andere studenten die voor hun studie of stage naar het buitenland zijn geweest.

WilWeg op Facebook
WilWeg is ook actief op Facebook. Hier verschijnt regelmatig nieuws over internationale studies en stages, en je kunt zelf berichten achterlaten of vragen stellen. Wil je op de hoogte gehouden worden van alle nieuwtjes? ‘Like’ WilWeg dan op www.facebook.com/wilweg!

Nuffic
De Nuffic is de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs. Onder de titel 'WilWeg' geeft de Nuffic voorlichting aan Nederlandse scholieren en studenten over studie en stage in het buitenland. Op die manier wil de Nuffic studenten enthousiast maken voor een verblijf over de grens.
 

Terug Home