Homepage beroepskeuzekrant met nieuws over studeren, open dagen en feesten in NederlandVind opleidingen op MBO HBO en universiteit niveau per provincieVind open dagen van MBO opleidingen, HBO opleidingen en studies aan  universiteiten per provincieNieuws over opleidingen, beroepskeuze, schoolkeuze en studies op MBO, HBO en universiteiten

Vrijwilligerswerk in het buitenland


Hoe kun je nu op je 16e-18e al besluiten wat je de rest van je leven wilt doen?! Doorstuderen (en dan welke richting) of al gaan werken? Welke richting wil ik op? Wat kan ik met die studie worden? Vragen waar je goed over na moet denken. Heb je daar nog helemaal geen zin in en ben jij op zoek naar iets waar je jezelf zult leren kennen en er op een andere manier achter kunt komen wat je graag zou willen doen? En daarbij ook nog veel voor anderen kunt betekenen? Doe dan vrijwilligerswerk in het buitenland!
Genoeg redenen hiervoor; wij hebben er een paar voor jou op een rijtje gezet.

- Jouw hulp is hard nodig op onze vrijwilligersprojecten! De projecten lopen het gehele jaar door, dus je kunt elk moment instromen en je kunt zelf bepalen hoe lang jij je wilt inzetten. Een mooie en vooral nuttige invulling voor een tussenjaar of zomervakantie dus!
- Je hebt al lange tijd in de boeken gezeten; kom even bij van die (examen-)stress en geef jezelf de tijd om helemaal op te laden, zodat je met frisse moed weer aan een nieuwe studie of baan te beginnen. En hoe kan dat nu beter dan door een nieuw land en cultuur te ontdekken, een internationale vriendenkring op te bouwen en je in te zetten voor de lokale bevolking?
- Heb je al een beetje een idee wat je zou willen worden, maar probeer je het liever eerst in de praktijk voordat je er een 4-jarige studie aan gaat wijden? Bij ons heb je geen ervaring nodig voor de meeste projecten en heb je dus de keuze uit meer dan 150 projecten, ingedeeld in verschillende projectcategorieën. Zo is er voor ieder wat wils en kun jij er op een mooie wijze achterkomen of jouw verwachtingen waargemaakt worden of dat je misschien toch een andere richting op zou willen.
- Weet je nog helemaal niet wat je wilt doen? Ook dan is het slim om geen overhaaste beslissingen te nemen, daar het steeds lastiger (en duurder) wordt om van opleiding of baan te switchen. Een tijd in het buitenland kan jou op een mooie manier helpen om erachter te komen waar jouw interesses liggen. En je helpt er anderen ook nog mee!Wil jij graag je steentje bijdragen? Kijk dan nu op onze website over vrijwilligerswerk in het buitenland. Twijfel je nog of je wilt studeren/werken of dat je een tussenjaar wilt nemen, dan kun je ook een kijkje nemen op de website van Gapyear Holland, die hierover trainingen geeft of kijk op www.vrijwilligerswerk-buitenland.startpagina.nl voor een overzicht van andere organisatie voor vrijwilligerswerk in het buitenland.

Bekijk een film van Niels die meedoet aan een bouwproject.

Terug Home