Homepage beroepskeuzekrant met nieuws over studeren, open dagen en feesten in NederlandVind opleidingen op MBO HBO en universiteit niveau per provincieVind open dagen van MBO opleidingen, HBO opleidingen en studies aan  universiteiten per provincieNieuws over opleidingen, beroepskeuze, schoolkeuze en studies op MBO, HBO en universiteiten

Hulp bij studiekeuze

Maakt u zich als ouder zorgen over de studiekeuze van uw zoon/dochter? Komt hij/zij er niet uit samen met school en met u? Vraagt uw kind zich af welke studie nu echt bij hem past? Is hij bang dat hij studies over het hoofd ziet? Of wil hij toch eerst een tussenjaar?
 
Is uw zoon of dochter gestopt met de studie en weet hij of zij 't even niet meer? Of wilt u voorkomen dat dat nog een keer gebeurt?
 
Er zijn vele redenen te noemen om hulp te zoeken bij dit lastige maar o zo leuke en spannende keuzeproces. Onafhankelijke studiekeuzecoaches en adviseurs kunnen hierbij helpen.
 
Er zijn wel verschillen in aanpak. Bij een adviseur wordt uw kind meestal een dag getest en krijgt hij na afloop een of meerdere studies aangeraden. Bij een coach ontdekt uw kind gaandeweg wie hij is, wat hij kan en wat hij wil. Samen met de coach zoekt hij dan naar de best passende studie en stad.
 
Hieronder bureau's waarmee de Beroepskeuzekrant goede ervaringen heeft:
 

Studiekeuze op maat

 

Terug Home