Homepage beroepskeuzekrant met nieuws over studeren, open dagen en feesten in NederlandVind opleidingen op MBO HBO en universiteit niveau per provincieVind open dagen van MBO opleidingen, HBO opleidingen en studies aan  universiteiten per provincieNieuws over opleidingen, beroepskeuze, schoolkeuze en studies op MBO, HBO en universiteiten

Studiefinanciering

Hoe regel ik studiefinanciering 

Naar hbo of universiteit?

Je gaat voor het eerst naar het hbo of de universiteit. In het hoger onderwijs krijg je te maken met de bachelor-masterstructuur. En als je een studie wilt volgen waarvoor te weinig plaatsen beschikbaar zijn, moet je meedoen aan de loting. Je moet in ieder geval twee dingen regelen:

Voor een opleiding aan een particuliere instelling hoef je je niet via Studielink aan te melden. In dat geval schrijf je je rechtstreeks in bij je school of universiteit.

Aanmelden en studiefinanciering

Het aanmelden bij een hogeschool of universiteit en het aanvragen van studiefinanciering zijn twee verschillende processen. Je aanmelding voor een opleiding regel je via Studielink. Voor het aanvragen van je studiefinanciering moet je bij DUO zijn. 
Terug Home