Homepage beroepskeuzekrant met nieuws over studeren, open dagen en feesten in NederlandVind opleidingen op MBO HBO en universiteit niveau per provincieVind open dagen van MBO opleidingen, HBO opleidingen en studies aan  universiteiten per provincieNieuws over opleidingen, beroepskeuze, schoolkeuze en studies op MBO, HBO en universiteiten

Lijkt het je wat om als operator een fabriek te besturen?

Veel van de producten waar je dagelijks mee in aanraking komt, worden in fabrieken gemaakt. Shampoo, haargel, broodbeleg, frisdrank, benzine en papier voor je (school)boeken. In deze fabrieken staan grote apparaten die aangestuurd worden door geavanceerde computersystemen.
Operators bewaken en controleren de processen in fabrieken en bedienen de apparaten. Veel van deze processen worden ieder etmaal slechts een beperkte tijd stilgelegd of draaien zelfs dag en nacht door. Voor de operator betekent dit doorgaans werken in ploegendienst: afwisselend 's morgens, 's middags of 's nachts.
 Bij het werk van een operator veiligheid, gezondheid en milieuzorg een belangrijke rol.
 
 
Onderzoek jij graag hoe alles in elkaar zit? Dan is werken in een laboratorium wel iets voor jou.
 

In laboratoria van ziekenhuizen, bloedbanken, universiteiten, onderzoeksinstituten, milieu controlerende instanties, chemische industrie, voedings- en genotmiddelenindustrie en de farmaceutische industrie werken mensen met een opleiding Laboratoriumtechniek. Zij voeren analyses uit van grondstoffen, producten, en monsters. Daarvoor gebruiken zij veelal hoogwaardige, geautomatiseerde apparatuur. Essentieel voor dit vak is het nauwkeurig kunnen werken volgens strikte kwaliteitsprocedures.
 
 

Nieuwsgierig? Kijk op http://www.pmlf.nl/beroepenkeuze/beroepenfilms.html daar vind je ook de video’s van Kenneth en Marjolein die vertellen over hun werk als operator. Of bekijk wat Boy en Sander van het werk in een laboratorium vinden.

Meer info over opleidingen en beroepen in de chemie, life sciences en procestechniek vind je op www.exactwatjezoekt.nl
 

Terug Home