Homepage beroepskeuzekrant met nieuws over studeren, open dagen en feesten in NederlandVind opleidingen op MBO HBO en universiteit niveau per provincieVind open dagen van MBO opleidingen, HBO opleidingen en studies aan  universiteiten per provincieNieuws over opleidingen, beroepskeuze, schoolkeuze en studies op MBO, HBO en universiteiten

Zie jij toekomst in Transport en Logistiek?

Gaan voor die Superbaan via VTL!

Gaan voor die Superbaan via VTL!

Stel je voor, je zit ver boven het verkeer in de cabine van een echte King of the Road. Een rijdende reus met 440 pk onder de kap, dik 16 meter lengte en 13.000 kilootjes op de weegschaal, de lading niet meegerekend! Je luistert naar je eigen muziek en rijdt van heel Nederland tot ver in Europa. Als chauffeur heb je zelfstandigheid en vrijheid, maar ook forse verantwoordelijkheid. Want de vracht moet wel veilig, op tijd en, je raadt het al, op de goede plek aankomen. Of werk je liever in de Logistiek? Het grote verschil tussen werken in Transport en werken in de Logistiek is de werkplek. In de Logistiek werk je met je team in een warehouse of de haven. Ook daar wachten superbanen op je. Schepen laden en lossen bijvoorbeeld met krachtige kranen. Voor meer informatie over deze superbanen kun je terecht op http://www.vtl.nl/lerenwerken.

De Transport & Logistiek sector heeft heel veel verschillende, spannende banen. Maar wat is nu precies jouw superbaan en hoe krijg je die? VTL zorgt dat jongeren als jij aan de slag kunnen. Als bestuurder van een vrachtwagen of een heftruck bijvoorbeeld. Of als planner, teamcoördinator of een verantwoordelijke functie in de haven. Er zijn diverse doorgroeimogelijkheden mogelijk. Beginnend bij Assistent Logistiek Medewerker (niveau 1) kan je bijvoorbeeld doorgroeien tot Logistiek Teamleider of Logistiek Manager (minimaal niveau 4). VTL maakt werk van jouw plannen.

Leren en werken tegelijk
Wil je na je vmbo een opleiding volgen? Of wil je liever direct geld verdienen in de sector transport en logistiek? We hebben een beter idee: doe het alle twee tegelijk. Met een BBL-opleiding via VTL ga je één dag per week naar een ROC/vakschool. De rest van de week ben je betaald aan het werk bij een leerbedrijf in je regio. Dat kan als chauffeur op een vrachtwagen in de transport zijn, maar ook bij een havenbedrijf of in een warehouse als logistiek medewerker. Net wat je leuk vindt en overal valt veel te leren. Waar je ook terechtkomt, je salaris krijg je van VTL! Zo doe je werkervaring op en je haalt een mooi mbo-diploma!

Iets voor jou?
Meer weten over onze leren-werken trajecten? Ga naar www.vtl.nl/lerenwerken. Je kunt daar meer informatie aanvragen of je meteen aanmelden. 

Terug Home