Homepage beroepskeuzekrant met nieuws over studeren, open dagen en feesten in NederlandVind opleidingen op MBO HBO en universiteit niveau per provincieVind open dagen van MBO opleidingen, HBO opleidingen en studies aan  universiteiten per provincieNieuws over opleidingen, beroepskeuze, schoolkeuze en studies op MBO, HBO en universiteiten

Werken met hout. Iets voor jou?

Kijk eens goed om je heen. Welke producten in jouw omgeving zijn gemaakt van hout? De stoelen in jouw klaslokaal? Het interieur van jouw lievelingswinkel? De bar in je favoriete discotheek? Maar ook de vloer bij jouw ouders thuis en de televisiekast? Allemaal mooie, houten producten. Gemaakt door een professioneel team van goed opgeleide vakmensen.

Hout is niet alleen mooi, maar ook dankbaar materiaal om mee te werken. Elke houtsoort heeft zijn eigen uiterlijk en unieke kenmerken. Als vakman of vakvrouw in de hout- en meubelbranche maak je daar handig gebruik van.

Of je nu graag met je handen werkt of liever met je hoofd. Liever met handgereedschap mooie dingen creŽert of achter de computer nadenkt over logistieke of technische processen. Of werk je liever met grote, hightech machines? De hout- en meubelbranche biedt leuke banen voor iedereen!

Enig idee hoe bijvoorbeeld het interieur van een groot scheepsjacht tot stand komt?

De accountmanagers met veel vakkennis praat met de klant over specifieke wensen en eisen.

Vervolgens maakt een technisch tekenaar een ontwerp.

Dan is het de beurt aan de werkvoorbereider. Die bekijkt wat er precies op de werkvloer gedaan moet worden en met hoeveel mensen. Maar ook welke machines nodig zij, hoe alles exact in de planning past en hij houdt het kostenplaatje in de gaten.

De leidinggevende vertaalt de taken naar de medewerkers op de werkvloer en werkt zelf ook mee.

Op de werkvloer gaan uiteindelijk de vakmensen het hout bewerken en daadwerkelijk de verschillende onderdelen van het interieur maken.

Uiteindelijk monteren de vakmensen het interieur op het jacht.

Je werkt dus echt samen aan een prachtig eindproduct.

Enthousiast geworden voor een baan in de hout- en meubelbranche? Neem eens een kijkje op de website van Ontdekhout.nl. Hier vind je alle informatie over de verschillende opleidingen bij jou in de buurt. Een kijkje achter de schermen nemen bij bijvoorbeeld een meubelmaker, machinaal houtbewerker of werkvoorbereider? Dat kan ook, op Youtube.com/ontdekhout.

Terug Home