Homepage beroepskeuzekrant met nieuws over studeren, open dagen en feesten in NederlandVind opleidingen op MBO HBO en universiteit niveau per provincieVind open dagen van MBO opleidingen, HBO opleidingen en studies aan  universiteiten per provincieNieuws over opleidingen, beroepskeuze, schoolkeuze en studies op MBO, HBO en universiteiten

Bouw mee aan gebouwen en wegen

Bouw mee aan de toekomst!

Als je zeker wilt zijn van werk in de toekomst, kies dan voor een beroep in de bouw of infra. Dat klinkt misschien raar, want nu gaat het helemaal niet zo goed in de bouw. Dat lees je in de krant en dat zie je op tv. Maar dat gaat over een paar jaar veranderen. Die crisis van nu gaat ooit weer over. Mensen hebben huizen nodig om in te wonen, kantoren om in te werken en wegen om over te rijden. 

Er zijn veel vakmensen nodig om dat voor elkaar te krijgen. Timmermannen, metselaars, tegelzetters, wegenbouwers, straatmakers, machinisten. Maar ook ontwerpers, tekenaars, financieel deskundigen, bouwplaatsmanagers, constructeurs, verkopers. En die moeten nu worden opgeleid!

Waarom zou ik in de bouw willen werken, vraag je je misschien af. Om te beginnen: als vakman verdien je goed. Je werkt aan iets concreets, iets dat er heel lang blijft staan. Iets moois waar je trots op kunt zijn. Iets waar andere mensen weer iets aan hebben.

De opleidingen voor bouw- en infraberoepen zijn erg goed geregeld. Je kunt kiezen voor een praktijkopleiding in een bedrijf. Daar word je begeleid door deskundige leermeesters. Timmerman of machinist ben je na twee jaar. Tijdens je opleiding kun je al geld verdienen. Je kunt ook doorleren voor allround vakman, zodat je later kunt doorgroeien naar hogere functies.

Lijkt je dit wat? Op www.fundeon.nl/beroepen vind je alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te kunnen in de bouw en infra. Er staan filmpjes op zodat je kunt zien wat beroepen inhouden. Je ziet er ook bij welke school of bij welke bedrijven je je kunt aanmelden voor een opleiding.

Bouw mee aan de toekomst!

 

Terug Home