Homepage beroepskeuzekrant met nieuws over studeren, open dagen en feesten in NederlandVind opleidingen op MBO HBO en universiteit niveau per provincieVind open dagen van MBO opleidingen, HBO opleidingen en studies aan  universiteiten per provincieNieuws over opleidingen, beroepskeuze, schoolkeuze en studies op MBO, HBO en universiteiten

Hoe gastvrij ben jij?

Ben jij gastvrij en houd je ervan om met mensen te werken? Zorg je er graag voor dat mensen tevreden zijn en het naar hun zin hebben? Dan is werken in een van de onderstaande sectoren zeker iets voor jou!

Horeca
Heb jij een passie voor eten en drinken en houd je ervan om het mensen naar de zin te maken? Dan is de horeca iets voor jou! Er is een grote verscheidenheid aan interessante en uitdagende functies op diverse niveaus, zoals kok of gastheer / -vrouw. Er zijn volop opleidingsmogelijkheden en de horeca biedt je een ruim carrièreperspectief. Mensen komen voor ontspanning of vermaak naar een horecabedrijf, waar je het hun als medewerker naar de zin kunt maken. En dàt is een van de leukste kanten van het werken in de horeca: zo heb je zelf ook veel plezier in het werk.

Bakkerij
Bruinbrood, witbrood, roggebrood, croissant, krentenbol, cake, marsepein… het water loopt je in de mond als je eraan denkt. Deze producten worden gemaakt door de brood- en banketbakker. Hij weet alles over deeg en beslag. De uitvoerende bakker maakt banketproducten volgens vaste recepten. Ook maak je op verzoek van klanten speciale producten zoals een verjaardagstaart.


Reizen
Als Verkoper reizen of Manager verkoop reizen verkoop je reizen en gerelateerde services en producten, zoals verzekeringen of autohuur en bent daar specialist in. Om de klantwens in te vullen voer je een commercieel verkoopgesprek: je hebt een eerste klantcontact en stelt de klant op zijn gemak, je inventariseert de wensen van de klant en selecteert de best passende reis afgestemd op de klantwens, inclusief extra services en producten, biedt deze aan en sluit de verkoop af. Je vult de klantwens altijd boven verwachting in en je bouwt voor, tijdens en na afloop van de reis een goede band met de klant, zodat de klant kwaliteit en extra service ervaart. Je wilt namelijk dat de klant een volgende keer ook een reis boekt bij het bedrijf waar jij werkt.

Recreatie
Als medewerker in de sector recreatie werk je bijvoorbeeld aan de receptie, waar je gasten ontvangt en hen de informatie geeft die ze nodig hebben. Ook organiseer en begeleid je recreatieve activiteiten, zoals sport, spel, activiteiten voor kinderen, wandeltochten, excursies en feesten.
Als leidinggevende geef je leiding aan een groep recreatiemedewerkers. Dit wil zeggen dat je verantwoordelijk bent voor de kwaliteit, de voortgang van de werkzaamheden en de veiligheid van jezelf, je collega’s en de gasten. Hiernaast werk je ook aan de receptie, waar je gasten ontvangt en hen de informatie geeft die ze nodig hebben. Ook organiseer en begeleid je recreatieve activiteiten, zoals sport, spel, activiteiten voor kinderen, wandeltochten, excursies en feesten.

Facilitaire dienstverlening
Als je facilitair medewerker bent, doe je ondersteunend werk. Je zorgt bijvoorbeeld voor het ontvangen en verwerken van inkomende post en van goederen die binnenkomen. Ook zorg je ervoor dat de vergaderruimtes ingericht zijn en gebruikt kunnen worden. Verder maak je schoon.

Als je facilitair leidinggevende bent, doe je uitvoerend en leidinggevend werk. Je zorgt bijvoorbeeld voor het organiseren en beheren van de inkoop en de voorraad, het coördineren van schoonmaakactiviteiten, het samenstellen van het menu en het organiseren van evenementen.

Als je in de facilitaire dienstverlening aan de slag gaat, kun je bijvoorbeeld gaan werken in een ziekenhuis, een verzorgingshuis, een verpleeghuis, een hotel, een conferentieoord, een bedrijfskantine of -restaurant, een cateringbedrijf of in een onderhouds- en schoonmaakbedrijf.
 

Terug Home