Homepage beroepskeuzekrant met nieuws over studeren, open dagen en feesten in NederlandVind opleidingen op MBO HBO en universiteit niveau per provincieVind open dagen van MBO opleidingen, HBO opleidingen en studies aan  universiteiten per provincieNieuws over opleidingen, beroepskeuze, schoolkeuze en studies op MBO, HBO en universiteiten

Alles over jouw toekomst in zorg, welzijn en sport

YouChooz: Kies je vak in zorg en welzijn

  • Dé website over leren en werken in zorg, welzijn en sport. 
  • Ontdek 175 beroepen, van werken met mensen tot medische technologie.
  • Kies uit 149 opleidingen, van mbo tot universitair.
  • Leg contact met studenten, docenten, toekomstige collega’s.


Zeker van een baan
In de sectoren zorg, welzijn en sport ben je vrijwel zeker van een baan. Want voor nieuwe medewerkers is altijd plek. Met name voor mensen die een weloverwogen keuze maken. En de werkgelegenheid neemt de komende jaren alleen maar toe.


Compleet op de hoogte
YouChooz.nl  helpt jou kiezen. Met nuchtere en actuele informatie. Met ruim 300 beroeps- en opleidingsbeschrijvingen. Over het salaris dat je mag verwachten. Over de kwaliteiten die je nodig hebt. Over de arbeidsmarkt.


Alle werkvelden in zicht
Waar wil je werken? In een organisatie of droom je van een eigen praktijk? Misschien voel je meer voor sport en bewegen of juist voor werken met kinderen. Jouw favoriete werkomgeving ontdek je op YouChooz.

Contact met de praktijk
Op YouChooz leg je gemakkelijk contact met honderden studenten, docenten, medewerkers. Je kunt hen rechtstreeks mailen, zonder tussenkomst van een redactie. Voor een open, eerlijk en realistisch antwoord op jouw vragen.
Betrouwbaar en onafhankelijk
De inhoud van YouChooz wordt gecontroleerd. Minimaal één keer per jaar. Door 270 beroepsbeoefenaren, opleidingsmedewerkers, beroepsverenigingen, onderwijsinstellingen en brancheorganisaties.


Over de makers van YouChooz
YouChooz is een website van Calibris, kenniscentrum voor leren in de praktijk in zorg, welzijn en sport. Calibris is verantwoordelijk voor de erkenning van leerbedrijven en het onderhouden van de kwalificatiestructuur voor deze sectoren. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris wil zoveel mogelijk mensen inspireren om van zorg en welzijn hun werk te maken. Het werkveld heeft immers te maken met grote tekorten aan personeel.

Beroepsvoorlichting en beroepsoriëntatie behoren daarom tot de speerpunten van Calibris. Sleutelwoorden: eerlijk en realistisch. Want het gaat niet alleen om wat leuk is, maar ook om wat het werk moeilijk maakt. Welke eigenschappen je nodig hebt. Waar je tegenaan loopt. YouChooz is één van de succesvolle instrumenten die Calibris hiervoor inzet.
 

Terug Home