Homepage beroepskeuzekrant met nieuws over studeren, open dagen en feesten in NederlandVind opleidingen op MBO HBO en universiteit niveau per provincieVind open dagen van MBO opleidingen, HBO opleidingen en studies aan  universiteiten per provincieNieuws over opleidingen, beroepskeuze, schoolkeuze en studies op MBO, HBO en universiteiten
 

Leuk leren gezond te leven

VUmc en Arko Sports Media partners in stimuleren gezonde leefstijl onder scholieren

Leuk leren gezond te leven

 

Speciale lessen over gezonde voeding en bewegen staan centraal in het DOiT-lespakket, dat onderzoekers van VUmc de afgelopen jaren ontwikkelden en waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het werkt. Vanaf vandaag is Arko Sports Media de nieuwe uitgever van het lespakket DOiT. VUmc blijft wetenschappelijk betrokken door een jaarlijkse evaluatie van de effectiviteit van het lespakket, waar nu al meer dan 90 scholen mee werken.

 

VUmc en Arko Sports Media willen gezamenlijk leerlingen van de eerste twee leerjaren van het VMBO op een positieve manier bewust maken van de voordelen van gezond leven. Door actief aan de slag te gaan met hun eet- en beweeggedrag gaan steeds meer leerlingen zich gezond en fit voelen. Dat is winst voor nu, maar ook voor de toekomst!

Met DOiT worden de leerlingen zich in zestien lessen, verdeeld over twee jaar, bewust van de keuzes die ze zelf kunnen maken om gezonder te leven, maar ook van de rol die omgevingsfactoren spelen als het gaat om hun leeftstijl. Met DOiT leren leerlingen op een positieve wijze hoe ze overgewicht kunnen tegengaan en dat gezond leven ook je schoolprestaties kan verbeteren.

Dat DOiT niet alleen een lesprogramma is dat aansluit bij de belevingswereld van jongeren, maar ook echt werkt, is aangetoond met wetenschappelijk onderzoek van VUmc. Het blijkt dat jongeren die aan DOiT deelnemen, minder dik worden, minder frisdrank gaan drinken en minder tijd aan tv kijken en computeren besteden.

De komende maanden zal Arko Sports Media, uitgever van vakinformatie op het gebied van sport, benutten om het bestaande lespakket verder te verbeteren en te actualiseren. VUmc blijft als wetenschappelijke partner nauw betrokken bij deze ontwikkelingen.

Uitgebreide informatie voor scholen, leerlingen, professionals en ouders over het DOiT-lespakket is te vinden op www.doitproject.com.

Toegevoegd op 13-06-2013 18:18:00

Terug Home